• DOBRODOŠLI!

  Dobrodošli v gosteh Zavoda Enajsta šola, ki ima sedež na Proletarski 1, v Ljubljani.
  Njegova dejavnost pa večinoma poteka v osrčju alpskega sveta. Tam kjer si podajata roki neokrnjena narava in Triglavski narodni park. Tam kjer mali in veliki gostje pišejo najlepše zgodbe svojih doživetij. Tam, kjer pljuča vsrkavajo načistejši zrak. Kjer vas pozdravljajo planinske ptice. Pa kjer vas uspava šumenje reke Pišnice. Tam, kjer ste obdani z najmočnejšo energijo narave. V počitniškem domu Vila, Vršiška 73, kjer vam prijazno in srčno odpiramo svoja vrata.

  Počitniški dom Vila Šumica je kot pravljična hiška Janka in Metke. Grajena je v slogu planinskih domov. Njena posebnost so rezbarije, ki pričarajo domačnost. Je vedno urejena, čista in gostoljubna. Obdana je z bogastvom flore in favne, ki jo nudijo gozdovi, pa zanimiva žuboreča reka Pišnica. Okolico počitniškega doma dopolnjujejo športna igrišča za nogomet, košarko, med dvema ognjema, odbojko … Ob njih je še otroško igrišče z nameščenimi igrali. Dvorišče se nadaljuje v podaljšek kjer so nameščene lesene mizice in klopi. Nadaljujejo se v urejen dostop do reke Pišnice in kjer so pod mostom prirejeni prostori za kurišča in prireditve na prostem. Okolica doma predstavlja odlična izgodišča za pohodništvo, dejavnosti v naravi…..športne dejavnosti.

  Zmogljivost Vile Šumice je 71 ležišč. Ta so prijazno razporejena v sedmih sobah po sistemu pogradov. Vsaka soba ima lasten TWC. Notranjost doma bogati jedilnica kot večnamenski prostor. Ni gosta, ki nebi okusil okusne domače kuhinje. Jedi z ljubeznijo in polni znanja pripravljata vodja kuhinje gospa Helena in njena pomočnica Zdenka. In ni dneva, da na jedilniku ne bi bila tudi domača peciva. Da je dom vedno čist in urejen skrbi higinski tehnik Katarina. Da pa boste vselej prijazno sprejeti in bo ustreženo vašim željam in potrebam – skrbi prijazni vodja počitniškega doma Simon. Prav vsi imamo radi svoje delo in počitniški dom. In vsi se trudimo, da bi delček naše ljubezni, zagnanosti in ustrežljivosti gostoljubno podarjali tudi vam.

  Dobrodošli.

Vila Šumica za vse letne čase!

Počitniški dom Vila Šumica stoji ob reki Pišnici. Obdajata jo gozd in travniki. Poleti se podajamo na pohode, raziskujemo barvit živi svet gora, travnikov, gozdov in vod. Supanje in plavanje v jezeru Jasna krajša naš prosti čas, pozimi pa merimo debelino nastalega ledu ali se odpeljemo do bližnjih smučišč, kjer nas čaka zabavna šola smučanja, sankanje in radosti na snegu.

Druženje ob zvokih narave

Ob naši Vili gostom prijazno prepevajo ptice, umirja jih zvok glasne reke Pišnice in občasne ritmične  dežne kaplje. Pesem miru prepevajo drevesa-rahli vetrc pa ubrano usmerja otroški smeh. Naravno okolje, nepredstavljivo dobre energije, mir in čisti zrak – otrokom in vsem gostom omogoča čutiti sebe, bližnjega, sprošča in umirja.

Didaktika v naravi

Vila Šumica je pravi poligon različnih  učnih pristopov in spoznavanja učnih snovi, primernih za osnovnošolce in mladostnike. Čutne in naravne poti znanja, preproste igre v naravi, življenje ob reki, gorski svet, naravna in kulturna dediščina gorskega sveta, bližina italjianske in avstrijske meje… in še vrsta zanimivih vsebin, je tisto kar lahko bogati znanja in vedenja v tem prečudovitem delu alpskega sveta.

Bližina pohodniških poti in drugih zanimivosti

Od Vile Šumica do naselja Kranjska Gora nas loči dobrih 30 minut peš hoje. Mnoge urejene pešpoti nas vodijo do zanimivih učnih postojank in izletniških točk (Krnica, Zelenci, Podkoren, Srnjak, Liznjekova domačija, Srednji vrh, jezero Jasna…) Nekatere  pa so dosegljive tudi z avtobusom ali kolesom (Tamar, Planica, planinski muzej, slap Peričnik, Martuljški slapovi…).

Nemalokrat pa nas obišče ali pa jih obiščemo mi:

 • gorska reševalna služba,
 • planinsko društvo Kranjska Gora,
 • prostovoljno gasilsko društvo,
 • Kekčeva dežela,
 • Bazen Larix ali Špik,
 • turistična kmetija…